Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin allekirjoitti asetuksen "venäläisen maailman ihanteiden suojelemiseksi"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut asetuksen "Venäjän humanitaarisesta ulkomaanpolitiikasta". Asiasta uutisoi muun muassa Sky News ja Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto Tass. Asetus löytyy kokonaisuudessaan venäjänkielisenä Venäjän oikeudellisen tiedon verkkoportaalista.

31-sivuisen asetuksen mukaan Venäjän "tulee suojella, turvata ja edistää venäläisen maailman perinteitä ja ihanteita".

"Venäläinen maailma" on ulkopoliittinen käsite, jota kovan linjan poliitikot ovat käyttäneet oikeuttaakseen muiden maiden asioihin puuttumisen venäjänkielisten väestöjen suojaamiseksi, kuten esimerkiksi Ukrainassa.

Nyt ajatus on virallisesti kirjattu Venäjän politiikkaan, jossa todetaan muun muassa, että Venäjän on syvennettävä yhteyksiään Itä-Ukrainassa itsejulistautuneiden Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltojen kanssa.

Lisäksi Venäjän pitäisi vahvistaa yhteyksiään Georgian eteläisiin Abhasian ja Ossetian alueisiin, jotka Venäjä tunnusti itsenäisiksi Georgian sodan jälkeen vuonna 2008.

Asetukseen on myös kirjattu, että Venäjän tulisi lisätä yhteistyötä slaavilaisten kansojen, Kiinan ja Intian kanssa sekä edistää suhteitaan Lähi-Itään, Etelä-Amerikkaan ja Afrikkaan.