Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin puhui koululaisille Kaliningradissa, korosti Ukrainan itsenäisyyden kieltävän historianopetuksen tärkeyttä – kertoi sodan tavoitteena olevan pääseminen eroon "Venäjän vastaisesta erillisalueesta"

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili torstaina Kaliningradissa puhumassa koululaisille, kun koulujen syyslukukausi alkoi Venäjällä. Asiasta uutisoi muun muassa Reuters, Moscow Times ja venäläinen talouslehti Kommersant.

Putin korosti Kremlin hyväksymän historian version opettamisen tärkeyttä ja sanoi, että monet lapset Itä-Ukrainassa eivät tienneet, että Ukraina ja Venäjä olivat molemmat joskus olleet osa Neuvostoliittoa. Tämän korjaaminen on Putinin mukaan "elintärkeä tehtävä".

Putin toisti myös väitteensä, että hänen oli pakko lähettää Venäjän asevoimien joukkoja puolustamaan Itä-Ukrainan venäjänkielistä väestöä. Venäjän helmikuussa aloittaman "sotilaallisen erikoisoperaation" tavoitteena on päästä eroon "Venäjän vastaisesta erillisalueesta", Putin sanoi koululaisille.

– He (länsimaat) alkoivat luoda Venäjän vastaista erillisaluetta Ukrainan alueelle, joka uhkaa maatamme. Siksi siellä taistelevat miehemme suojelevat sekä Donbasia että itse Venäjää.

Putin kutsui Ukrainassa vuonna 2014 tapahtuneita mielenosoituksia, jotka ajoivat maan silloisen Venäjä-mielisen presidentin Viktor Janukovytšin maanpakoon "vallankaappaukseksi".

– Kaikki luulevat, että Venäjän puolelta tulee tällä hetkellä jonkinlaista aggressiota, Putin sanoi Reutersin kiusalliseksi kuvailemassa televisioistunnossa, jossa lapsia pyydettiin kättelemään häntä.

– Kukaan ei ymmärrä, kukaan ei tiedä, että suuri osa Donetskin, Luhanskin ja Krimin asukkaista eivät halunneet tunnustaa vuoden 2014 vallankaappausta, Putin lisäsi.

Putinin mukaan on tärkeää, että koulut Venäjällä ja Venäjän miehittämillä Ukrainan alueilla opettavat Venäjän hyväksymää opetussuunnitelmaa, joka suurelta osin kieltää Ukrainan suvereniteetin ja historian itsenäisenä valtiona vuodesta 1991 lähtien.

Putin lauloi myös Venäjän kansallislaulun yhdessä oppilaiden kanssa.