Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi on asettanut 1,5 miljoonan euron uhkasakon Satakunnan alueen pelastustoimelle – kiireellisiin tehtäviin hälytetään yhä liian vähän väkeä

Aluehallintovirasto (avi) on asettanut uhkasakon Satakunnan alueen pelastustoimelle, sillä pelastusryhmän vähimmäisvaatimukset eivät edelleenkään täyty kiireellisissä pelastustoimen hälytystehtävissä.

Satakunnassa on ollut käytäntönä, että kiireellisiin pelastustoimen tehtäviin hälytetään liian vähän henkilöstöä.

Pienin pelastustoimen kiireellisiin tehtäviin hälytettävä muodostelma on pelastusryhmä, jossa on vähintään johtaja ja kolme muuta henkilöä.

Satakunnan pelastustoimen alueella on useita paloasemia, joissa on palkattua henkilökuntaa alle tämän.

Avin tiedotteen mukaan pelastustoimen muodostelma voidaan koota useammasta pelastusyksiköstä, mutta aluehallintoviraston asiassa aiemmin tekemän selvityksen mukaan yksiköt ovat toimineet vuosien ajan itsenäisesti eikä pelastusryhmän henkilöstömäärän osalta vähimmäisvaatimus ole täyttynyt.

Avi antoi viime vuonna 18. marraskuuta Satakunnan alueen pelastustoimelle korjausmääräyksen, jota se nyt tehostaa 1,5 miljoonan euron uhkasakolla.

Avin mukaan Satakunnan alueen pelastustoimi ei kuitenkaan ryhtynyt korjausmääräyksen edellyttämiin toimenpiteisiin pelastustoimen palvelutasossa olevan huomattavan epäkohdan poistamiseksi eikä raportoinut asiasta aluehallintovirastolle pyydetyssä määräajassa.

Nyt annetun uhkasakkopäätöksen mukaan Satakunnan alueen pitää vuoden loppuun mennessä raportoida toteutetuista toimenpiteistä. Avi arvioi ensi vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana, ovatko toimenpiteet olleet riittäviä.