Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trumpin konsernin ex-talousjohtaja myönsi syyllisyytensä veropetokseen, suostuu todistamaan Trumpin kiinteistöyhtiön oikeudenkäynnissä

Trumpin konsernin ex-talousjohtaja Allen Weisselberg myönsi torstaina syyllisyytensä veropetokseen. Samalla hän syyttäjän kanssa tekemän sopimuksen mukaan suostuu todistamaan Trumpin kiinteistöyhtiötä koskevassa oikeudenkäynnissä.

Weisselberg toimi Trump Organizationin talousjohtajana 2005–2021.

Manhattanin piirisyyttäjä Alvin Bragg sanoi lausunnossaan, että Weisselberg oli myöntänyt osallistuneensa 15 vuotta kestäneeseen suunnitelmaan yhdessä Trump Organizationin kassa liittovaltion, New Yorkin osavaltion ja New Yorkin kaupungin veroviranomaisten erehdyttämiseksi.

Osana syyttäjän kanssa tekemäänsä sopimusta Weisselberg sai 15 kuukauden tuomion, mutta luultavasti hän selviää sadalla päivällä hyvällä käytöksellä. Hänen on myös maksettava lähes kaksi miljoonaa dollaria veroja, sakkoja ja korkoja, kertoo New York Times.

Weisselberg on päättäväisesti kieltäytynyt todistamasta entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan. Trump toimi Trump Organizationin toimitusjohtajana ja omistajana vuoteen 2017 asti, jolloin hän astui presidentin virkaan.