Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinalaismedia syyttää Yhdysvaltain Taiwan-delegaatiota "tulella leikkimisestä", Kiina sanoo järjestäneensä uusia sotaharjoituksia

Kiinan valtionmedia Xinhua on syyttänyt Taiwanissa vierailevaa viisihenkistä Yhdysvaltain kongressin delegaatiota "tulella leikkimisestä".

Kiina ilmoitti myös järjestäneensä maanantaina Taiwanin ympärillä uusia sotilasharjoituksia, sekä merellä että ilmassa, "pelotteena" Yhdysvalloille ja Taiwanille.

Yhdysvaltalaisdelegaatio saapui Taiwaniin eilen ilman että vierailusta tiedotettiin etukäteen. Aiemmin tässä kuussa Taiwanissa vieraili edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi.

Uutta delegaatiota johti demokraattisenaattori Ed Markey.

Vierailijat matkasivat Taiwaniin vain päiviä sen jälkeen kun Pelosin visiitistä suuttunut Kiina lopetti sotaharjoituksensa saaren ympärillä.

Vaikka harjoitukset ovat ohi, Kiina on jatkanut Taiwaninsalmen partiointia mereltä ja ilmasta. Taiwanin sunnuntaisen raportin mukaan 11 kiinalaista lentokonetta ylitti Taiwanin ja Kiinan epävirallisen, tunnustamattoman rajan merellä.

Kiina pitää Taiwania omana provinssinaan. Pelosin vierailu aiheutti kriisin maiden välille, ja vastatoimena Kiina katkaisi yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa esimerkiksi ilmastoasioissa.