Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Trump sanoo FBI:n tehneen kotietsinnän Floridan-kodissaan – suomalaisvaeltaja loukkaantui vakavasti Norjassa

Metsän mikrobeilla rikastettu hiekkalaatikko voi parantaa lasten immuunijärjestelmää

Päiväkoti-ikäisten lasten immuunijärjestelmä voi tehostua leikkimällä hiekkalaatikossa, jonka hiekkaa on rikastettu luonnonmateriaaleilla. Asia selviää tuoreesta Luonnonvarakeskuksen, Helsingin yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkimuksesta.

Tutkimuksessa immuunijärjestelmä tehostui niillä lapsilla, jotka olivat leikkineet mikrobistoltaan rikastetussa hiekkalaatikossa. Kokeessa hiekkalaatikkoja oli rikastettu samoilla mikrobeilla, joita löytyy muun muassa metsästä.

Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että luontopohjaisilla ratkaisulla voidaan ehkäistä lasten immuunipuolustuksen epätasapainoa.

Sää on tänään poutainen ja lämmin - loppuviikolle luvassa hellettä Etelä- ja Keski-Suomeen

Sää on Suomessa tänään poutainen ja lämmin, Ilmatieteen laitos kertoo. Päivän lämpötilat liikkuvat 20–23 asteessa suuressa osassa maata. Lapissa päivän korkeimmat lämpötilat jäävät 15–20 asteeseen. Pohjois-Lapissa saattaa päivän aikana tulla yksittäisiä sadekuuroja.

Ensi yönä Lapissa saattaa esiintyä vielä hallaa. Huomenna päivällä lämpötilat liikkuvat 18–23 asteessa koko maassa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan laajoja sateita ei ole Suomeen tiedossa, vaan viikko näyttää enimmäkseen aurinkoiselta.

Norjalaismediat: Suomalaisvaeltaja loukkaantui vakavasti pudottuaan vuorenrinnettä alas Norjassa

Suomalaisvaeltaja on loukkaantunut vakavasti Norjassa, uutisoi muun muassa Norjan yleisradioyhtiö NRK. Poliisi kertoo NRK:lle, että vaeltaja oli pudonnut vuorenrinnettä alas eikä ollut päässyt enää takaisin ylös.

NRK:n mukaan parikymppinen mies on viety helikopterilla sairaalahoitoon Pohjois-Norjan Tromssaan.

Mies oli ollut osa suomalaisryhmää, joka oli ollut vaeltamassa Skjomtindenillä Pohjois-Norjassa.

Asiasta uutisoi Suomessa aiemmin ainakin Helsingin Sanomat.

Trump sanoo FBI:n tehneen kotietsinnän Floridan-kodissaan

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump sanoo, että liittovaltion poliisi FBI on tehnyt kotietsinnän Floridassa sijaitsevalle Mar-a-Lago-kartanolle, jossa Trump asuu.

Trump kertoo asiasta lausunnossaan sosiaalisessa mediassa ja on vahvistanut asian uutiskanava CNN:lle.

FBI ei ole vahvistanut tietoja eikä ole avannut, mistä etsinnässä oli mahdollisesti kyse.

Guardian-lehti kirjoittaa asiaa tuntevaan lähteeseensä viitaten, että etsintä vaikuttaa liittyvän tutkintaan, jonka mukaan Trump oli presidenttikautensa jälkeen ottanut laittomasti mukaansa asiakirjoja Valkoisesta talosta.

Taiwan aloitti odotetusti sotaharjoituksen, seuraavan harjoituksen on määrä olla torstaina

Taiwan on aloittanut sotaharjoituksen saaren eteläosassa, kertoo uutistoimisto AFP. Harjoituksen alkamisen on vahvistanut Taiwanin asevoimien tiedottaja.

Taiwan on aiemmin kertonut, että sen asevoimat harjoittelee tällä viikolla mereltä tulevan hyökkäyksen torjuntaa. AFP:n mukaan Taiwanin on määrä pitää toinen sotaharjoitus torstaina.

Kiina aloitti viime viikolla massiivisen sotaharjoituksen Taiwanin lähellä vastalauseena sille, että Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi vieraili saarella.

Taiwanin asevoimien edustajan mukaan sotaharjoituksissa ei kuitenkaan ole kyse vastauksesta Kiinan toimiin, vaan harjoitusten ajankohta on valittu aiemmin.

Kiina pitää Taiwania kapinallisena maakuntanaan. (Lähde: AFP)

Laulaja ja näyttelijä Olivia Newton-John on kuollut

Australialainen laulaja ja näyttelijä Olivia Newton-John on kuollut 73-vuotiaana.

Newton-John "nukkui rauhallisesti pois" maatilallaan eteläisessä Kaliforniassa maanantaina, hänen aviomiehensä John Easterling kertoi Newton-Johnin sosiaalisen median tileillä. Perhe ei kertonut kuolinsyytä.

Newton-John singahti maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen näyteltyään vuoden 1978 Grease-musikaalielokuvassa Sandya.

Viihdeuransa lisäksi hän teki paljon töitä hyväntekeväisyyden parissa. Hän sai rintasyöpädiagnoosin vuonna 1992. (Lähde: AFP)

Ruusuvuori jatkoon Montrealin avauskierroksella, kukisti kolminkertaisen grand slam -voittaja Wawrinkan

Suomen Emil Ruusuvuori on voittanut Sveitsin Stan Wawrinkan Kanadassa Montrealin ATP-turnauksen miesten kaksinpelin avauskierroksella. Ruusuvuori päihitti kolminkertaisen grand slam -voittaja Wawrinkan runsaat kaksi tuntia kestäneessä ottelussa erin 6–3, 3–6, 6–3.

Ruusuvuori on tenniksen miesten kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 44. Wawrinka puolestaan on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, ja hän on pudonnut maailmanlistalla sijalle 322.