Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naistenklinikan hoitajan epäillään vieneen sairaalasta kaikkiaan yli 6 000 ampullia erittäin voimakkaita kipulääkkeitä – poliisin tutkinta valmistumassa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) Naistenklinikan hoitajan epäillään vieneen sairaalasta kaikkiaan yli 6 000 ampullia erittäin voimakkaita kipulääkkeitä. Kyse on ollut fentanyylistä ja oksikodonia sisältävästä Oxynormista, jotka ovat huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

Naista on epäilty törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä varkaudesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja väärennöksestä, ja Helsingin poliisi kertoo tutkinnan olevan valmistumassa.

Poliisin mukaan nainen vei lääkkeet viime vuoden heinäkuun ja tämän vuoden tammikuun välillä. Sairaala teki ilmoituksen poliisille tammikuussa, ja nainen vangittiin pian sen jälkeen.

– Hoitaja myönsi epäillyt rikokset jo turvallisuustarkastuksessa työpaikallaan. Tuolloin hänen hallustaan löytyi ruisku, käytettyjä neuloja ja pari pakettia fentanyyliä, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Jari Nikonen.

Lääkepaketteja löytyi pukukaapista ja kotoa

Poliisi kertoi tammikuussa, että asian jäljille päästiin, kun Naistenklinikan asiakas kiinnitti huomiota epäillyn käytökseen ja kertoi asiasta henkilökunnalle.

Hoitajan toimintaa oli tämän jälkeen seurattu työpaikalla usean päivän ajan. Poliisi kutsuttiin paikalle, kun valvontakamerassa näkyi hoitajan ottaneen voimakkaita kipulääkkeitä itselleen.

Poliisin mukaan naisen pukukaapista löydettiin tyhjiä fentanyyli- ja Oxynorm-paketteja. Kotiin tehdyssä etsinnässä lääkepaketteja löytyi asunnon kylpyhuoneesta ja makuuhuoneesta. Makuuhuoneesta löydettiin lisäksi kahdeksan kassillista väärennettyjä kulutuskortteja. Kulutuskortteihin merkataan potilaille annetut lääkkeet.

35-vuotiaalla naisella ei ole aikaisempaa rikostaustaa. Husin mukaan nainen oli työskennellyt Husissa usean vuoden ajan.