Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina on todennäköisesti onnistunut katkaisemaan Venäjälle elintärkeän rautatieyhteyden Krimiltä

Ukraina on todennäköisesti onnistunut katkaisemaan Venäjälle elintärkeän rautatieyhteyden Krimin niemimaan ja miehitetyn Hersonin kaupungin välillä iskemällä ammuksia kuljettaneeseen junaan, kertoo Britannian puolustusministeriö päivittäisessä tilannekatsauksessaan.

Brittien arvion mukaan venäläiset onnistuvat korjaamaan rautatien muutamassa päivässä, mutta se pysyy alttiina Ukrainan iskuille. Rautatie on Venäjän pääasiallinen väylä Hersonin alueen joukkojen huoltamiseen ja täydentämiseen.

Lisäksi Venäjä on painottanut Ukrainan ohjusiskujen vuoksi käyttökelvottoman Antonivskyin sillan tilalle Hersoniin perustamansa lauttayhteyden olevan vain siviilikäytössä, mutta britit arvioivat venäläisten käyttävän sitä lähes varmasti myös sotilaiden siirtämiseen ja huoltotäydennyksiin.

Tilannekatsauksessa todetaan myös, että Hersonista pakoa yrittävien siviilien määrä tulee todennäköisesti nousemaan huomattavasti sotatoimien lähestyessä kaupunkia ja ruokapuolan pahentuessa.