Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brittitoimittajilta kevytmielisiä lohkaisuja Putinille – "Kiitos kun käytit koko nimeäni"

Brittitoimittaja, ITV News-kanavan politiikan toimittaja Robert Peston, on yksi 39:stä Venäjän pakotelistalle päätyneestä Ison-Britannian kansalaisesta. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan kyseisten henkilöiden pääsy Venäjälle on tästä lähtien kielletty. Peston ei vaikuta päätöksestä pahastuvan, vaan päinvastoin ilahtuvan.

– Kiitos, Herra Putin, kun käytit koko nimeäni. Niin harva käyttää sitä nykyään. Saa jotenkin sanktiot vaikuttamaan vähemmän aggressiivisilta, Peston kirjoittaa Twitterissä. Hän liitti tviittiinsä kuvankaappauksen listasta, jossa lukee suluissa hänen koko nimensä Robert James Kenneth Peston.

Peston ei iloitse pakotelistalle pääsystään yksin. Myös tunnettu journalisti Piers (Stefan Pughe) Morgan reagoi päätökseen Twitterissä.

– Se (Venäjälle matkaaminen) ei ollut minun välittömässä lomatehtävälistassani, Morgan kirjoittaa.

Myös Walesilainen toimittaja Huw Edwards iloitsee maahantulokiellostaan. Hän vuorostaan julkaisi etunimeensä liittyvän sanaleikittelyn Twitteriin.

– Huw've been banned, eli minut on estetty, Edwards kirjoittaa.

Kremlin uusimmalle pakotelistalle on merkitty muun muassa Britannian ex-pääministeri David (William Donald) Cameron ja työväenpuolueen puheenjohtaja Keir (Rodney) Starmer.