Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläismedia: Iran ja Venäjä sopivat pian varaosien ja laitteiden toimituksesta sekä venäläisten lentokoneiden huoltamisesta Iranissa

Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto Tass uutisoi, että Venäjä ja Iran allekirjoittavat pian sopimuksen iranilaisten varaosien ja laitteiden toimituksesta sekä venäläisten lentokoneiden huoltamisesta.

– Päätettiin allekirjoittaa muistio Venäjän kanssa, jotta varmistetaan mahdollisuus viedä iranilaisia varaosia ja laitteita Venäjälle sekä korjata ja huoltaa venäläisiä lentokoneita maamme huoltokeskuksissa, Iranin siviili-ilmailujärjestö Mir Akbar Razavin kerrotaan sanoneen Tassin uutisessa.

Valkoisen talon turvallisuusneuvoja Jake Sullivan sanoi aiemmin heinäkuussa, että Iran valmistautuu toimittamaan Venäjälle satoja miehittämättömiä lentokoneita. Yhdysvaltalaisten tietojen mukaan Iran myös valmistautuun kouluttamaan Venäjän armeijaa käyttämään näitä lennokkeja, joista osaan voidaan liittää aseita. Sullivan korjasi myöhemmin sanomisiaan, ja sanoi sen sijaan Iranin olevan halukas myymään lennokkeja Venäjälle.

Iranin ulkoministeri Hossain Amirabdollahian on kiistänyt Yhdysvaltojen väitteet puhelussa Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleballe, jolle hän sanoi ettei Iran aio tehdä mitään, mikä pidentäisi Ukrainan ja Venäjän käymää sotaa.