Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin kolme Ranskan maastopaloista oli tuhopolttoja, syyttäjät sanovat

Ranskan heinäkuisista maastopaloista ainakin kolme oli tuhopolttoja, syyttäjät sanovat.

Kaksi maastopaloista sytytettiin syyttäjien mukaan Luoteis-Ranskan Bretagnessa viime viikolla. Asiantuntijat ovat syyttäjien mukaan löytäneet palojen syttymiskohdat ja todenneet, että ne olivat ihmisten sytyttämiä.

Kolmas palo sytytettiin Lounais-Ranskan Girondessa Landirasin kylän lähettyvillä.

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu laajojen maastopalojen tieltä Ranskassa viime viikkoina. Palojen sammutustöihin on osallistunut lentokoneita ja helikoptereita. Osaa paloista ei vielä ole onnistuttu sammuttamaan.

Viime viikolla useilla alueilla Ranskassa ja muuallakin Euroopassa mitattiin yli 40 asteen ennätyslämpötiloja, jotka ovat johtaneet Ranskassa uuteen keskusteluun ilmastonmuutoksesta.

Asiantuntijoiden mukaan ihmisen aiheuttama maapallon lämpeneminen lisää helleaaltojen, kuivuuden ja metsäpalojen riskiä.

Helteiden aiheuttaman kuivumisen vuoksi Ranskassa vedenkäyttöä on monilla alueilla rajoitettu. Ihmiset eivät esimerkiksi saa kastella puutarhojaan tai pestä autojaan.

Ranskassa ollaan huolestuneita myös kuivuuden vaikutuksesta maatalouteen ja sadonkorjuuseen.

Saksassa evakuoidaan lisää ihmisiä maastopalojen tieltä

Itäisessä Saksassa paikallisviranomaiset aikovat evakuoida lisää ihmisiä pois maastopalojen tieltä.

Brandenburgissa Elbe-Elsterin alueelta on evakuoitu tähän mennessä noin 700 ihmistä lähialueille. Viranomaisten mukaan palojen sammuttaminen kestänee vielä useita päiviä. Palojen sammuttamiseen on osallistunut noin 350 ihmistä.

Saksin alueella Bad Schandaussa maastopalot leviävät Saksin Sveitsin kansallispuistossa.

Kreikassa sadat osallistuivat palojen sammuttamiseen

Kreikassa sadat pelastustyöntekijät osallistuivat laajojen maastopalojen sammutustöihin kuudetta päivää.

Yli 2 500 hehtaaria mäntymetsää on jo palanut torstaista asti riehuneissa paloissa. Kreikan palolaitoksen mukaan palojen sammuttamista vaikeuttaa kasviston tiheys.

Myös Suomesta lähtee kymmeniä palopelastajia avustamaan Kreikan maastopalojen sammutustöissä, kertoi pelastustoimi maanantaina. Ensimmäinen ryhmä suomalaispelastajia lähtee Kreikkaan elokuun alussa.

Kalifornian maastopalojen sammutustyöt jatkuvat kiivaina

Yhdysvalloissakin Kalifornian maastopalojen sammutustyöt ovat jatkuneet kiivaina. Tuhansia ihmisiä on jouduttu evakuoimaan sen jälkeen, kun tämän kesän tuhoisin maastopalo Kaliforniassa syttyi lähellä kuuluisaa Yosemiten kansallispuistoa perjantaina.

Palo on sytyttänyt liekkeihin lähes 7 000 hehtaaria metsää, josta vain pieni osa on onnistuttu sammuttamaan. Sammutusyksiköt työskentelevät alueella lentokoneiden ja kaivureiden avulla.

Aiemmin syttynyt palo lähialueella on onnistuttu lähestulkoon sammuttamaan.

Kalifornian paloviranomaisten johtoon kuuluvan Jon Heggien mukaan viimeaikaiset palot ovat levinneet harvinaisen tehokkaasti ja ovat siksi vaarallisia sekä asukkaille että sammutustöihin osallistuville.

--

Juttua korjattu 27.7. kello 9.44: Jutussa puhuttiin virheellisesti Luoteis-Ranskan Brittanysta, kun nimen kirjoitusmuoto suomeksi on Bretagne.