Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapissa on etsitty viime aikoina montaa marjastajaa ja retkeilijää – oma sijainti pitäisi kertoa aina edes yhdelle läheiselle, neuvoo poliisi

Lapissa parhaimmillaan kukoistava marjastuskausi ja etenkin hillakausi on näykynyt Lapin poliisille lisääntyneinä ihmisen etsintätehtävinä. Etsinnät ovat päättyneet onnellisesti, mutta aiheuttaneet huolta niin etsittäville kuin heidän läheisilleen. Lapin poliisin mukaan myös retkivarusteissa on ollut puutteita.

– Vaikka hillajängillä riittääkin syötävää, on reppuun hyvä varata muutakin evästä ja juomista, muistuttaa komisario Risto Määttä Lapin poliisin tiedotteessa.

Eväiden lisäksi Lapin luontoon suuntaavalla tulisi aina olla mukana täyteen akkuun ladattu puhelin, mielellään 112-suomi -sovelluksen kanssa, Lapin poliisi neuvoo.

Kompassi ja kartta ovat myös varsin hyödyllisiä välineitä silloin, kun niitä osaa käyttää. Myös tulentekovälineet on hyvä pitää matkassa mukana.

Poliisi kehottaa myös kertomaan retkestä tai marjaan menosta aina jollekin.

– Vaikka oma hillapaikka olisikin huippusalainen, olisi sen sijainti hyvä paljastaa edes yhdelle läheiselle, Määttä kannustaa.

– Näin itikka- ja mäkäräisaikana on hyvä varustautua myös riittävällä vaatetuksella. Itikat voivat tehdä lyhyessäkin ajassa melko ikävää jälkeä, hän päättää.