Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lavrov puhui kylmääviä Egyptissä: ”Olemme pahoillamme, että Ukrainan historia romahtaa silmiemme edessä”

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puhui eilen sunnuntaina Arabiliiton kokouksessa Egyptin pääkaupungissa Kairossa. Hän kertoi Venäjän ”totuuden” maan hyökkäyksestä Ukrainaan. Esimerkiksi venäläisehti GazetaRu kertoi tarkemmin Lavrovin puheesta.

– Autamme Ukrainaa pääsemään eroon kansanvastaisesta ja historianvastaisesta hallinnosta, Lavrov sanoi lehden mukaan.

GazetaRu kertoi Lavrovin todenneen, kuinka ”Ukrainan viranomaisten yritykset tehdä Venäjästä Ukrainan ikuinen vihollinen epäonnistuvat”.

Ulkoministerin kerrottiin todenneen myös, että Venäjän ja Ukrainan kansa "jatkavat yhteiseloa."

– Säälimme Ukrainan kansaa, joka ansaitsee paljon parempaa. Olemme pahoillamme, että Ukrainan historia romahtaa silmiemme edessä.

– Olemme pahoillamme niistä, jotka sortuivat propagandaan, jonka tavoitteena on tehdä Ukrainasta Venäjän ikuinen vihollinen, Lavrov sanoi GazetaRu:n mukaan.

Aiemmin Lavrov on todennut myös, kuinka Venäjän tavoitteet Ukrainaa kohtaan muuttuvat, mikäli ”länsi jatkaa asetoimituksia Ukrainaan”.

– Tämä ei ole vain DPR ja LPR, se on myös H’ersonin alue, Zaporozhuen alue ja useita muita alueita. Prosessi jatkuu johdonmukaisesti ja sitkeästi, Lavrov uhkasi viime viikolla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi taas on kehottanut länttä olemaan ”antamatta konfliktin jäätyä”.

– Mikäli Ukraina allekirjoittaa Venäjän kanssa tulitaukosopimuksen, joka jättää osan Ukrainan alueista Moskovan hallintaan, tämä provosoi vielä suuremman konfliktin alkua, Zelenskyi uskoo.