Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän keskuspankki laski ohjauskoron 8 prosenttiin, arvioi Venäjän talousympäristön silti "haasteelliseksi"

Venäjän keskuspankki päätti laskea ohjauskorkonsa alemmalle tasolle kuin ennen presidentti Vladimir Putinin aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainaan.

Keskuspankki päätti perjantaina asettaa ohjauskoron kahdeksaan prosenttiin, koska inflaatio on pankin mukaan alkanut hidastua. Samalla keskuspankki kuitenkin arvioi, että Venäjän talousympäristö jatkuu "haasteellisena".

Venäjän keskuspankki korotti helmikuussa maan ohjauskoron 9,5 prosentista 20 prosenttiin. Taustalla olivat EU:n ja Yhdysvaltojen asettamat talouspakotteet sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan.

Ohjauskoron nousuun vaikutti se, että ruplan arvo romahti pian sodan alettua. Sittemmin Venäjän valuutan arvo on noussut, ja keskuspankki on laskenut ohjauskoron tasoa sen mukana.

Keskuspankki arvioi lausunnossaan, että venäläisten kulutus on alkanut elpyä hiljalleen, mutta maan yrityksillä on pakotteiden vuoksi yhä vaikeuksia tuotantonsa ja logistiikkaketjujensa kanssa. Yritysten tilanne kuitenkin pankin mukaan paranee.

Venäjän keskuspankki arvioi maan inflaation laskevan 12–15 prosenttiin vuoden loppuun mennessä. Pankki arvioi ohjauskoron tasoa seuraavan kerran syyskuun puolessavälissä.