Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläisohjelmassa tarjottiin viiden miljoonan euron palkkiota Puolan entisen presidentin päästä – poika huolissaan isänsä turvallisuudesta

Puolan entisen presidentin Lech Wałęsan päästä tarjottiin viiden miljoonan euron palkkiota Venäjän valtiollisen television ohjelmassa, kertoo Keski-Euroopan maista englanninkielisiä uutisia tarjoava uutissivusto Remix.

Venäläisessä ohjelmassa "60-minuuttia" venäläiset toimittajat vertasivat Wałęsaa natseihin, koska hän oli puhunut kesäkuussa Venäjän väkiluvun vähentämisestä 144 miljoonasta alle 50 miljoonaan. Yksi ohjelman vieraista vaati viiden miljoonan euron sopimusta Wałęsan päästä.

Nobelin rauhanpalkinnon saaneen ex-presidentin poika, puolalaisen oppositiopuolue Kansalaisfoorumin poliitikko Jaroslaw Wałęsa kertoi puolalaiselle Super Express -lehdelle olevansa huolissaan isänsä turvallisuudesta ja vetosi Puolan parlamentin suurimpaan puolueeseen Laki ja oikeus, että he auttaisivat turvaamaan isänsä.

Jaroslaw Wałęsan mukaan Venäjän uhkaukset tulee ottaa vakavasti.

– Putin on murhaaja ja terroristi. Tiedän, että hallitsevalla puolueella ei ole juurikaan myötätuntoa isääni kohtaan, mutta elämme poikkeuksellisia aikoja. Vaadin turvallisuuden parantamista isäni ympärillä.

Lech Wałęsaa uhkaus ei näyttänyt häiritsevän. Hän sanoi olevansa valmis ja halukas matkustamaan Moskovaan tapaamaan arvostelijoitaan.

Palkkiovaatimuksesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

Puolan ex-presidentti: "Maailman turvallisuus voidaan taata vain, jos nykyinen Venäjän federaatio hajotetaan" – ehdottaa kansannousujen järjestämistä Venäjällä