Ukrainalaisiin radioasemiin levisi valeuutinen Zelenskyin joutumisesta tehohoitoon – "En ole koskaan tuntenut oloani niin vahvaksi kuin nyt", mies kommentoi itse

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on kumonnut hänen terveydentilastaan levitettyjä valeuutisia. Venäjä toteutti torstaina kyberhyökkäyksen, jonka aikana ukrainalaisten radioasemien kautta levitettiin uutista, jonka mukaan Zelenskyi olisi joutunut sairaalaan ja peräti tehohoitoon vakavan terveydentilansa vuoksi.

Zelenskyi julkaisi torstaina Instagramiin videon, jota ei ole ainakaan kuvattu sairaalassa.

– Venäjä on tänään julkaissut uuden valeuutisen, jossa väitetään, ettei presidentti Zelenskyi johda valtiota, koska hän on sairaalassa tai pikemminkin tehohoidossa vakavan tilansa vuoksi. Olen kuitenkin toimistossani. En ole koskaan tuntenut oloani niin vahvaksi kuin nyt. Ja huonoja uutisia kaikille teille, jotka levitätte tällaisia valeuutisia. En ole yksin, meitä on 40 miljoonaa. Ja kaikella kunnioituksella vanhuutta kohtaan, 44 ei ole 70, 44-vuotias Zelenskyi sanoo videolla Ukrinformin mukaan.

Zelenskyi viittaa ikävertauksellaan luultavasti Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, joka täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Putinin terveydentilasta on liikkunut lukuisia huhuja Ukrainan sodan aikana.

Ukrainan valtion erityisviestintäpalvelu kertoi Telegramissa, että "verkkorikolliset" murtautuivat Ukrainan radioasemiin levittääkseen vääriä tietoja, joiden mukaan Ukrainan parlamentin johtaja olisi astunut maan johtajan saappaisiin, kun Zelenskyi ei kyennyt hoitamaan tehtävää.

Kyberhyökkäyksen kohteeksi joutunut TAVR Media totesi Facebook-julkaisussa, että sen kautta levitetyt tiedot Zelenskyin terveydestä "eivät vastaa todellisuutta".

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka