Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsissa ainakin yksi ihminen on kuollut lentokoneen pudottua järveen – yksi ihminen kateissa

Ruotsissa ainakin yksi ihminen on kuollut lentokoneturmassa, kertoo poliisi. Lisäksi yhden ihmisen kerrotaan olevan kadoksissa pienen amfibiolentokoneen pudottua maan keskiosassa sijaitsevaan Siljan-järveen.

Lentoturma tapahtui eilen iltapäivällä. Pelastusviranomaisten mukaan todistajat olivat nähneet ja kuulleet lentokoneen törmäävän järveen. Viranomaiset olivat löytäneet järven pinnalta polttoainetta ja myöhemmin myös toisen koneessa olleen sekä ainakin osan koneesta.

Sekä turmassa kuolleeksi vahvistettu että kadoksissa oleva ovat saksalaisia.

Kuollut on kuusissakymmenissään oleva mies. Poliisin mukaan miestä oli yritetty elvyttää, mutta elvytysyritykset eivät olleet tuottaneet tulosta.

Kadonnut lentäjä on toista miestä nuorempi. Pelastustoiminta kadonneen löytämiseksi päättyi maanantai-iltana, eikä pelastettavaa pelastusviranomaisten mukaan ole. Poliisin on sen sijaan määrä jatkaa etsintöjä tänään.

Järven pintaan törmännyt kone on kaksimoottorinen Twinbee-amfibiolentokone. Alus on rakennettu laskeutumaan veteen. Yhdysvalloissa rekisteröity kone oli poliisin mukaan lähtenyt läheiseltä lentokentältä kaksi ihmistä kyydissään.

Hälytys tapahtuneesta saatiin maanantaina iltapäivästä kello neljän jälkeen.

Turman syy ei ole tiedossa. Onnettomuuden tutkinnasta vastaa onnettomuustutkintakeskus. Poliisi on puolestaan aloittanut esitutkinnan kuolemantuottamuksesta.