Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosiaalisessa mediassa leviää nuorten väkivaltaisia tappeluvideoita

Poliisi on huolissaan sosiaalisessa mediassa leviävistä väkivaltaisista videoista, joissa nuoret tappelevat, käyttäytyvät väkivaltaisesti ja pahoinpitelevät toisia nuoria jopa isomman joukon voimin.

– Olemme saaneet haltuumme muutamia videoita, joissa paikalla on useita kymmeniä nuoria. Lähes kaikki kuvaavat pahoinpitelyjä kännykällä ja vielä yllyttävät, hurraavat ja kannustavat epäiltyjä tekijöitä, kertoo rikoskomisario Asko Sartanen Itä-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan yksiköstä.

Tiistaina 12. heinäkuuta hätäkeskukseen tuli ilmoitus nuorten tyttöjen välisestä tappelusta Myyrmäen urheilupuistosta Vantaalla. Poliisin saaman tiedon mukaan tappelu oli ennalta sovittu. Kavereiden kesken sovitun tappelun luonne muuttui yllättäen, kun sivullinen tyttö puuttui tilanteeseen. Hän hyökkäsi toisen tytön kimppuun ja aiheutti hänelle sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Tätä tappelua seurasi uusi vakava poikien välinen väkivaltatilanne, missä yhtä uhria pahoinpideltiin isomman poikaporukan voimin lyömällä ja potkimalla pään alueelle.

Myös tästä tappelusta poliisin hallussa on video ja parhaillaan selvitetään tappeluun osallistuneiden henkilöllisyyksiä.

– Tällä poikien välisellä väkivaltavideolla näyttää siltä, että uhri pääsee pakenemaan. Huolestuttavaa on se, että meillä ei ole tällä hetkellä tietoa uhrin terveydentilasta ja mitä olisi tapahtunut, jos uhri ei olisi päässyt tilanteesta pakoon. Yksikin lyönti tai potku pään alueelle voi olla kohtalokas, Sartanen muistuttaa.

Tämänkaltaisista vakavista ja väkivaltaisista tilanteista poliisi kehottaa aina ilmoittamaan välittömästi hätäkeskukseen.