Itä-Uudellamaalla on varasteltu työmaakäyttöön tarkoitettuja räjähteitä – poliisi muistuttaa yrittäjiä lainmukaisesta räjähteiden säilyttämisestä

Itä-Uudenmaan poliisille on kesän aikana kirjattu muutamia tapauksia, joissa räjähdystyömailta on varastettu työmaakäyttöön tarkoitettuja louhintaräjähteitä ja nalleja, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Poliisi arvioi tiedotteessa räjähdevarkauksien syyksi sen, että Itä-Uudellamaalla on paljon suuria rakennuskeskittymiä. Poliisin mukaan työmailta varastetaan myös esimerkiksi kalliita työkaluja ja työkoneita.

– Yhdessä tapauksista, jossa varkaiden mukaan lähti louhintaräjähteitä, ainakin osa anastetusta omaisuudesta löytyi kotietsinnän yhteydessä Vantaalta sijaitsevan kiinteistön pihavarastosta. Etsinnässä varastosta löytyneistä räjähteistä osa pystyttiin tunnisteiden perusteella liittämään tähän kyseiseen räjähdevarkauteen, kertoo rikoskomisario Rauno Jämsä tiedotteessa.

Jämsän mukaan Uudenmaan poliisilaitoksella tutkittavana olevia räjähdevarkauksia tutkitaan törkeinä varkauksina ja räjähderikoksina. Lisäksi tutkitaan, onko räjähderikoksilla yhteyttä toisiinsa.

Räjähteet murtovarmaan säilytyspaikkaan

Louhintaräjähteiden säilytyksestä säädetään valtioneuvoston asetuksessa. Poliisi muistuttaa, että työmaallaan räjähteitä säilyttävien louhintayrittäjien tulisi säilyttää räjähteet murtovarmassa, kaksinkertaisella lukituksella suojatussa paikassa. Lisäksi vahvana suosituksena on, että paikka olisi aidattu ja siellä olisi kameravalvonta.

– Ylipäätään räjähteiden säilytyksessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ja huolellisuutta. Kameravalvonta on kohtuullisen edullinen keino suojautua varkailta, ja siitä on monissa työmaille kohdistuneissa varkaustapauksissa ollut apua rikosten selvittämisessä ja epäiltyjen tekijöiden tunnistamisessa, Jämsä muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka