Stoltenbergin lausunnot nousivat esiin venäläismediassa: "Putin saa lisää Natoa rajoilleen ja Itämeren tilanne muuttuu”

Venäläinen talouslehti RBK julkaisi myöhään tiistaina artikkelin, joka tuo esiin Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin tuoreita lausuntoja Turkin, Suomen ja Ruotsin Nato-sovusta.

– Putin saa lisää Natoa Venäjän rajoille, RBK uutisoi. Lehden mukaan Stoltenberg totesi, kuinka ”Venäjän presidentti, joka vaati Natoa kieltäytymään etenemästä Venäjän rajoille, saavutti päinvastaisen tuloksen”.

– Suomen ja Ruotsin tuleva liittyminen Natoon viesti Venäjän presidentti Vladimir Putinille siitä, että Naton ovet pysyvät auki.

Verkkolehti referoi Stoltenbergiä myös, kuinka Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys "muuttaa koko Itämeren alueen tilanteen”.

– Blokin läsnäolo alueella vahvistuu.

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoo myös, kuinka Stoltenberg korosti Itämeren alueen muutosta.

– Tilanne Baltian alueella muuttuu täysin sen jälkeen, kun Suomi ja Ruotsi otetaan mukaan Natoon, Tass kertoo Stoltenbergin sanomaa.

– Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on näille maille tärkeää. Katsokaa karttaa, niin ymmärrätte, että ne muuttavat koko Itämeren alueen tilanteen. Ne kattavat Baltian maat Viron, Liettuan ja Latvian, ja antavat meille myös mahdollisuuden vahvistaa läsnäoloamme tässä maailmankolkassa.

Venäläinen verkkolehti Lenta nosti Stoltenbergin kommentin esiin myöhään tiistaina, kuinka ”Ruotsin ja Suomen liittyminen Natoon tulee todennäköisesti olemaan historian nopein liittymisprosessi".

– Näiden kahden maan jäsenyys tulee olemaan tärkeä Natolle, mutta se tulee olemaan erittäin tärkeä Baltian alueelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Mainos: Lappeenrannan seurakuntayhtymä

Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin? Isoja ja pieniä päätöksiä, joilla on väliä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka