Texasin Uvaldessa poliisin toiminta epäonnistui kouluampumisen yhteydessä

Poliisin toiminta Texasin Uvalden kouluampumisen yhteydessä epäonnistui täydellisesti, sanoi Texasin yleisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Steve McCraw tiistaina. Hän puhui osavaltion senaattoreille, jotka tutkivat tapausta.

McCraw sanoi poliisin hukanneen aikaa etsiessään luokkahuoneen avainta, jota ei koskaan tarvittu.

Viime kuussa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 19 koululaista ja kaksi opettajaa. Ampumisesta epäilty 18-vuotias paikallinen mies kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa.

Paikallinen poliisi on joutunut tarkastelun kohteeksi, kun selvisi, että toistakymmentä poliisia odotti luokkahuoneen oven takana eikä tehnyt mitään, kun lapsia makasi kuolleena tai oli kuolemaisillaan sisällä luokassa.

McCraw'n mukaan poliiseja oli tarpeeksi paljon, jotta he olisivat voineet pysäyttää ampujan kolme minuuttia tämän kouluun tulon jälkeen. Sen sijaan he odottivat yli tunnin ennen kohtaamistaan ampujan kanssa.

McCraw sanoi paikalla vastuussa olleen poliisin päättäneen asettaa poliisien elämän lasten elämän edelle.

– Poliiseilla oli aseet, lapsilla ei. Poliiseilla oli luotiliivit, lapsilla ei. Poliisit olivat koulutettuja, kohde ei, McCraw sanoi.

Uvalden ampuminen on pahin kouluampuminen Yhdysvalloissa sitten Sandy Hookin joukkomurhan vuonna 2012. Tuolloin 20-vuotias mies tappoi 20 koululaista ja kuusi henkilökuntaan kuuluvaa hyökättyään kouluun.

---

Korjattu aiempaa juttua: McCraw'n mukaan poliisit olisivat voineet pysäyttää ampujan kolme minuuttia tämän kouluun tulon jälkeen, ei siis kolme minuuttia poliisien kouluun tulon jälkeen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka