Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jussi Halla-aho otti kantaa Rydman-uutisointiin ja kertoi omasta kokemuksestaan HS:n toimittajan kanssa keväällä 2017 – "Mikään rima ei ole liian matalalla"

Kansanedustaja, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi-Halla-aho (ps.) julkaisi maanantaina Facebook-sivuillaan kirjoituksen, jossa hän käsittelee Helsingin Sanomien sunnuntaina julkaisemaa selvitystä, jossa kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan käyttäytyneen ahdistelevasti useita naisia kohtaan. Halla-aho linkitti kirjoitukseensa Rydmanin blogissaan julkaiseman vastineen HS:n jutulle, jossa hän kiistää itsestään esitetyt väitteet.

Halla-aho sanoo "tällaisten kohujen noudattavan aina tiettyä kaavaa".

– Esitetään erittäin leimaava syytös tai vihjaus. Suuri yleisö kiihottuu teosta, jonka väitetään tapahtuneen. Sillä, onko syytökseen kohteena oleva henkilö todellisuudessa syyllistynyt tekoon, ei tunnu olevan mitään merkitystä. Teon pöyristyttävyys itsessään todistaa hänen syyllisyytensä. Syyllisyyden kyseenalaistaminen, vaikka minkälaiseen näyttöön perustuen, tulkitaan väitetyn teon puolustamiseksi.

– Kuten edustaja Rydman toteaa, myllyn lähdettyä käyntiin on hyvin vaikeaa tehdä tai sanoa mitään tilanteen korjaamiseksi, oli totuus mikä hyvänsä. Koska väitetty teko kuohuttaa mieltä, päiden on pudottava.

Halla-ahon mukaan yksi HS:n jutun kirjoittaneista toimittajista soitteli tämän lapsen koulukavereiden vanhemmille keväällä 2017. Halla-ahon mukaan toimittaja "yritti johdattelevalla ja päällekäyvällä tyylillä saada vahvistusta" Halla-ahoa koskevaan ja "äärimmäisen leimaavaan" väitteeseen.

– Valitettavasti en voi avata yksityiskohtia yhtään tämän enempää paljastamatta asioita, joita en voi paljastaa.

Halla-ahon mukaan kyseisen väitteen oli pannut pelkkää ilkeyttään liikkeelle yksi vanhempi, joka ei poliittisista syistä pitänyt hänestä ja jonka lapsi oli ajautunut (ei-poliittisiin) kahnauksiin Halla-ahon lapsen kanssa.

– Onnekseni muut vanhemmat eivät lähteneet juttuun mukaan vaan jopa raportoivat minulle toimittajan painostavista yhteydenotoista. Ei olisi tarvittu kuin muutama ilkeä ihminen lisää, niin olisin päätynyt Hesarin reportaasiin ja olisin ollut guilty as charged (syyllinen syytettynä), hän kirjoittaa.

Halla-aho kuvailee Helsingin Sanomien toimintaa lopuksi varsin kovin sanankääntein.

– Mikään rima ei ole liian matalalla. Jos rima lojuu maassa, Hesarin toimittaja kaivaa tunnelin sen ali, kirjoituksessa lukee muun muassa.

Halla-aho toteaa suhtautuvansa Rydmania koskeviin väitteisiin skeptisesti.

– Olen toki valmis korjaamaan näkemyksiäni, jos aihetta ilmenee, kirjoitus päättyy.