Kokoomuksen valtuustoryhmä pui Rydmanin asemaa keskiviikkona, puolue aikoo pyytää poliisia arvioimaan tapausta uudelleen

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo, että ryhmä voidaan kutsua koolle vaikka vuorokauden varoajalla.

Kokoomuksen valtuustoryhmä Helsingissä käsittelee Wille Rydmanin (kok.) asemaa keskiviikkona.

Asian vahvistaa valtuustoryhmää johtava Maarit Vierunen STT:lle tekstiviestitse.

– Käymme ylimääräisessä ryhmäkokouksessa keskustelua asiasta, ja tämä on ylimääräisen ryhmäkokouksen ainoa asia. Kuulemme myös Rydmania asiasta, Vierunen viestitti maanantaina.

Hänen mukaansa asiasta tiedotetaan tarkemmin keskiviikon kokouksen jälkeen.

Eduskuntaryhmä kiisti Valtosen väitteen

MTV:n uutiset kertoi aiemmin maanantaina Elina Valtosen (kok.) haastattelun pohjalta, että Rydmanin tapausta käsiteltäisiin sekä valtuustoryhmän että kokoomuksen eduskuntaryhmän kesken tällä viikolla.

Tämän uutisen jälkeen kokoomuksen eduskuntaryhmän kansliasta kuitenkin kerrottiin STT:lle maanantaina loppuiltapäivällä, että ryhmää ei ainakaan senhetkisen tiedon mukaan olisi tällä viikolla kutsuttu koolle.

Ryhmä kokoontuu normaalisti torstaisin ennen eduskunnan kyselytuntia, mutta tällä viikolla asia ei ole lähtökohtaisesti suunnitteilla, sillä juhannusviikolla torstain täysistuntoa ei olla järjestämässä.

STT ei alun perin tavoittanut kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkästä vahvistamaan asiaa tai Valtosta kommentoimaan asiaa. He vastasivat yhteydenottopyyntöihin tämän jutun alkuperäisen julkaisun jälkeen.

– Tilanne elää. Katsotaan, milloin kokous on, Valtonen viestitti.

Mykkänen täsmensi tämän jälkeen, että vaikka kokouksen päivämäärää ei ole päätetty, ryhmä voidaan kutsua koolle vaikka vuorokauden varoajalla.

Mykkäsen mukaan ryhmä pyrkii ensin perehtymään asiaan huolellisesti, mutta se ei ole vielä saanut poliisilta käyttöön pyytämäänsä esiselvitysmateriaalia.

Rydman ja Valtonen ovat molemmat kaupunginvaltuutettuja ja kansanedustajia Helsingistä. Valtonen on myös kokoomuksen varapuheenjohtaja.

Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina artikkelin, jossa useat nuoret naiset kertoivat Rydmanin ahdistavalta tuntuneesta käytöksestä. Rydman on kiistänyt syytökset sosiaalisessa mediassa ja blogissaan.

Puoluesihteeri Kristiina Kokko kertoi maanantaina Ilta-Sanomille, että kokoomus aikoo pyytää poliisia arvioimaan tapausta uudelleen. Kokko puhui asiasta myös Ylen A-studiossa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka