Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huoltovarmuuskeskus aloittaa polttoturpeen varmuusvarastoinnin

Huoltovarmuuskeskus (HVK) on käynnistänyt polttoturpeen varmuusvarastoinnin. Varastot on tarkoitettu turvaamaan lämpöhuolto poikkeusoloissa ja vakavissa häiriötilanteissa.

Varastoinnilla varaudutaan tulevien lämmityskausien mahdolliseen polttoaineniukkuuteen. Huoltovarmuuskeskuksen mukaan kyse on ylimenokauden varastoinnista, sillä pitkällä aikavälillä tarkoituksena on luopua turpeesta energiantuotannossa.

Huoltovarmuuskeskus kertoo, että varmuusvaraston perustaminen on osa valtioneuvoston varautumisen ministerityöryhmän huhtikuussa tekemää linjausta, jolla muun muassa vahvistetaan omavaraisuutta ja varmistetaan huoltovarmuutta tilapäisin toimenpitein.

Polttoturpeen varmuusvarastoinnista on tehty sopimus Vapon kanssa.

Yritysten on varauduttava polttoainehankinnoin lämmityskauteen

Turpeen energiakäyttö on viime vuosina vähentynyt merkittävästi, eikä turvetta käytännössä nosteta enää kuin tilauksesta.

Hallitus on vedonnut kaukolämpöyhtiöihin, jotta ne varmistaisivat seuraavan ja mahdollisesti sitä seuraavien lämmityskausien polttoaineen saannin tekemällä välittömästi sopimuksia turvetuottajien kanssa turpeen nostosta.