Niinistö IS:lle: Turkki antoi huhtikuussa selväsanaisesti tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan antoi huhtikuussa selväsanaisesti tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle, kertoo presidentti Sauli Niinistö Ilta-Sanomien haastattelussa.

Niinistö soitti Erdoganille 4. huhtikuuta. Niinistön mukaan Erdogan otti itse esille aika pitkän keskustelun päätteeksi, että Turkki katsoo suotuisasti, mikäli Suomi hakee Nato-jäsenyyttä.

Kun Suomi ja Ruotsi hakivat Nato-jäsenyyttä toukokuussa, Erdogan kuitenkin veti tukensa pois syyttäen Suomea ja Ruotsia terroristien suojelusta. Turkki jäädytti näin Suomen ja Ruotsin Nato-pyrkimykset.

Niinistö kertoo IS:n haastattelussa, ettei Suomella ollut ennen Erdoganin jyrkkiä ulostuloja minkäänlaista syytä epäillä Turkin kantaa.

– On aika vaikea lähteä liikkeelle siitä, ettei se pidä paikkaansa, jos toistuvasti paitsi minulle myös meidän ulkoministerille ja vielä Naton pääsihteerillekin vakuutetaan jotakin, Niinistö sanoo.

Turkki on arvostellut myös Suomen ja Ruotsin aseidenvientikieltoa. STT:n haastattelussa viime viikolla Niinistö kertoi puhuneensa huhtikuun alun puhelussa Suomen aseviennistä, mutta asia ei näyttäytynyt tuolloin ehtona Suomen Nato-jäsenyydelle.

– Se oli erillinen keskustelu tästä. Se oli jo käyty, kun hän (Erdogan) otti tämän Nato-jäsenyyden esille, Niinistö sanoi STT:lle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka