Ampumisessa haavoittunut jätettiin sairaalan eteen Vantaalla elokuussa 2021 – keskusrikospoliisi pyytää silminnäkijähavaintoja asukkailta

Keskusrikospoliisi (KRP) pyytää silminnäkijähavaintoja pääkaupunkiseudun katujengeihin kytkeytyvän ampumisen tutkintaa varten.

Poliisi alkoi tutkia kahta epäiltyä murhan yritystä sen jälkeen, kun vakavasti haavoittunut mies oli jätetty Peijaksen sairaalan eteen elokuussa 2021.

Ampumavälikohtaus oli Leinelänkaaressa Vantaalla yöaikaan 5.–6. elokuuta 2021, ja nyt poliisi pyytää silminnäkijöiltä havaintoja tapahtumista. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka KRP:stä kertoo, että tutkinta on edennyt hyvin, mutta poliisi pyytää lisähavaintoja alueen asukkailta.

– On mahdollista, että ampumisesta syntyneet äänet ovat herättäneet ihmisten huomiota, Puolakka sanoo STT:lle.

Välikohtauksessa ammuttiin useita laukauksia, mutta poliisin mukaan sivullisia ei tilanteessa ollut konkreettisessa hengenvaarassa.

Vihanpidosta jo tuomioita oikeudesta

KRP on jo aiemmin keväällä kertonut, että ampuminen kytkeytyy kahden pääkaupunkiseudulla toimineen katujengin väliseen vihanpitoon.

Murhan yrityksestä epäiltynä on vangittuna kolme ihmistä, joista yksi on räppäri Milan Jaff. Jaff tuomittiin viime viikolla kymmeneksi vuodeksi vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä ja väkivaltaisen iskun valmistelemisesta Helsingin Kaivohuoneelle. Helsingin käräjäoikeus totesi, että Jaff toimi järjestäytyneen rikollisryhmän osana.

STT julkaisee Jaffin nimen jo esitutkintavaiheessa, koska hän on sosiaalisessa mediassa tunnettu julkisuuden henkilö.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka