Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: AlfaTV:n emoyhtiön rahat loppuivat

Televisiokanava AlfaTV:tä pyörittävän Brilliance Communicationsin rahat ovat loppuneet, kertoo Iltalehti. Yhtiön osakkaille kerrottiin tiistaina, että yhtiö on joutunut ilmoittamaan kaupparekisteriin, että oma pääoma on kulutettu loppuun.

Oman pääoman menettäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että omistajien yhtiöön sijoittamat rahat ovat loppuneet, ja yhtiö pyörii velkarahalla.

Osakkaille lähetetyn tiedotteen mukaan yhtiön toiminta on "haasteellisessa tilanteessa".

AlfaTV:n operatiivinen johtaja Vesa Halonen sanoo kanavan uutissivuilla, että kanavan toiminta jatkuu normaalisti ja että keskustelut rahoitusratkaisuista ovat hyvässä vauhdissa. Hän sanoo luottavansa, että hyvät ratkaisut löytyvät lähitulevaisuudessa.

– Olemme panostaneet kanavan sisältöjen rakentamiseen vahvasti. Myynti on vielä katsojalukuihin nähden jäljessä mutta sekin kasvu-uralla, Halonen sanoo.

AlfaTV järjesti viime vuonna osakeannin, jolla kerättiin kolme miljoonaa euroa. Rahoja on Halosen mukaan käytetty sisältöjen kehittämiseen. AlfaTV aloitti maanantaina ankkuroidut uutislähetykset.

Myös Brilliance Communcations järjesti viime vuonna suunnatun osakeannin. Siihen osallistuivat muun muassa mediakonserni Keskisuomalainen, kansanedustaja ja yrittäjä Harry Harkimo (liik.) ja yrittäjä Eero Lehti. Tällä annilla kerättiin uutta pääomaa reilut 940 000 euroa. Yhtiöön sijoittivat myös Hesburger-pikaruokaketjun perustaja Heikki Salmela, sekä yrittäjät Toivo Sukari ja Joni Nelimarkka.

Annin yhteydessä yhtiö ilmoitti suunnittelevansa listautumista Helsingin pörssiin neljän vuoden kuluttua.

Keskisuomalainen on Suomen Tietotoimiston toiseksi suurin omistaja.