Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu venäläisrokkari välttynee halventamissyytteeltä – sanotaan käyttäneen värikästä vertausta takapuoleen liittyen

Tunnettu venäläisrokkari Juri Shevtshuk vaikuttaisi välttyvän syytteiltä armeijan halventamisesta, kertoo Gazeta Ru. Tapahtumat saivat alkunsa aiemmin toukokuussa DDT-yhtyeen keikalta Venäjän Ufassa.

Konsertin jälkeen turvamiehet puhuttivat DDT:n johtohahmoa, solisti Shevtshukia takahuoneessa noin tunnin. Miehen syytettiin halventaneen Venäjän armeijaa.

Shevtshukin kerrottiin sanoneen esimerkiksi, että "isänmaa ei ole presidentin perse, jota pitää koko ajan nuolla" ja "isänmaa on köyhä mummo rautatieasemalla myymässä perunoita".

Rokkari halusi tuolloin, että mahdollisen syytteen jatkokäsittely siirtyy Pietariin, jossa hän asuu. Ilmeisesti hänellä on Venäjän lainsäädännön mukaan oikeus olla todistamatta asiassa, jossa hän on osallisena. Hän kieltäytyi sittemmin todistamasta asiassa.

Venäläinen verkkolehti RBC uutisoi maanantaina pietarilaisen oikeusistuimen palauttaneen asian Ufan poliisille "pöytäkirjan valmistelussa ilmenneiden puutteiden vuoksi".

RBC kertoo, että pietarilaisen oikeusistuimen mukaan Ufan poliisin laatimassa pöytäkirjassa ei kuvailtu rikoksen tapahtumasarjaa, eikä sitä, mitä tarkalleen esitettiin asevoimien käytön estämisestä.

Gazeta Ru:ssa Shevtshukin asianajaja sanoo, että "asiakirja ei sisällä tietoa siitä, millä erityisillä toimilla tai sanoilla hän pyrki häpäisemään Venäjän asevoimien käyttöä. Näiden tietojen puuttuminen aiheuttaa sen, ettei asiaa voida käsitellä tosiseikkojen perusteella. Jos puutteita ei poisteta tai poliisi ei siirrä (myöhemmin) asiaa takaisin, tapaus lopetetaan."

DDT:n solisti Shevtshuk kritisoi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan myös helmikuussa.

64-vuotias Juri Shevtshuk on yksi Venäjän rakastetuimmista ja tunnetuimmista solisteista. DDT on vieraillut myös Suomessa.