Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TS: Rikolliset yrittäneet soluttautua vanginvartijoiksi – supon turvallisuusselvityksille kritiikkiä

Järjestäytyneisiin rikollisryhmiin kuuluvia henkilöitä on yrittänyt soluttautua vanginvartijan tehtäviin, kertoo Turun Sanomat omiin tietoihinsa perustuen.

Jos mukaan lasketaan kaikki järjestäytyneisiin rikollisryhmiin kytkeytyvät henkilöt, vankiloihin töihin erilaisiin tehtäviin pyrkineitä on TS:n mukaan kymmeniä.

Vankilarikollisuuteen keskittyvästä tutkimuksesta ilmenee, että Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) pitäisi ryhtyä itse selvittämään ja varmistamaan vankiloissa työskentelevien taustat, TS kertoo.

Tutkimusta vetää oikeustieteen tohtori Jyri Paasonen Vaasan yliopistosta.

– Risen näkökulmasta nykyinen suojelupoliisin (supo) turvallisuusselvitysmenettely ei ole riittävä ja se aiheuttaa ongelmia erityisesti järjestäytyneen rikollisuuden vuoksi, Paasonen sanoo TS:lle.

Lehden mukaan Risen turvallisuusjohtaja Ari Juuti yhtyy tähän näkemykseen.

– Nykyisissä turvallisuusselvityksissä on puutteensa ja ne voisi tehdä huolellisemminkin esimerkiksi sen suhteen, mitkä selvitettävän henkilön läheisten kytkökset rikollisuuteen ovat, Juuti kommentoi TS:lle.

TS:n mukaan suojelupoliisi pitää turvallisuusselvityksiin kohdistuvaa kritiikkiä yllättävänä ja kiistää esitetyt ongelmat.