Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meksikossa ylitettiin synkkä rajapyykki – yli 100 000 ihmistä on kateissa

Meksikossa meni tällä viikolla virallisesti rikki 100 000 kadonneen ihmisen raja. Vuodesta 1964 kadonneita ihmisiä tilastoineen kansallisen rekisterin mukaan maanantaina kateissa oli 100 012 ihmistä, joista 75 prosenttia oli miehiä.

YK:n ihmisoikeuksien korkea edustaja Michelle Bachelet sanoi Meksikon kadonneiden määrää "valtavan mittakaavan inhimilliseksi tragediaksi."

Kadonneiden suuri määrä liittyy Meksikossa vuosia jatkuneeseen huumeväkivallan ja jengimurhien kierteeseen. Kansalaisjärjestöt ovat vaatineet viranomaisilta järeämpiä toimia tilanteen ratkaisemiseksi.

Tilastoissa olevista katoamisista vain 35 on johtanut oikeudessa tuomioon, mikä Bacheletin toimiston mukaan johtuu enimmäkseen tehokkaiden tutkintojen puutteesta.

Viranomaisten tehottomuuden vuoksi kadonneiden omaiset ovat perustaneet järjestöjä, jotka jäljittävät kadonneita. Meksikossa ruumishuoneilla on ainakin 37 000 tunnistamatonta ruumista.