Ukrainan puolustusministerin mukaan maa on siirtymässä sodan seuraavaan vaiheeseen, mainitsee myös Suomen Nato-prosessin

Ukraina on ajautumassa sodan vaiheeseen, joka tulee kestämään pitkään, arvioi maan puolustusministeri Oleksi Reznikov.

Reznikov julkaisi asiaa koskevan päivityksen Facebookissa. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Monet ukrainalaiset odottivat Venäjän voitonpäivän toimivan jonkinlaisena käännekohtana, joka määrittäisi mihin suuntaan sota tulee kehittymään, Reznikov arvioi kirjoituksessaan. Hänen mukaansa moni jäi voitonpäivän jälkeen hämmentyneeksi ja epävarmaksi tulevaisuudestaan.

Monet arvioivat etukäteen Venäjän presidentti Vladimir Putinin julistavan voitonpäivänä liikekannallepanon tai väittävän Venäjän saavuttaneen Ukrainan "erikoisoperaatioksi" kutsutussa sodassa jonkinlaisen tavoitteen, joka mahdollistaisi taisteluista irrottautumisen. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Koska Venäjän alkuperäiset tavoitteet Ukrainassa kariutuivat, edessä on Reznikovin mukaan uusi, pitkä sotimisen vaihe.

– Voittaaksemme sen meidän on suunniteltava resurssit huolellisesti, vältettävä virheitä ja käytettävä voimamme siten, että vihollinen lopulta murtuu, Reznikov kirjoittaa.

Hän varoittaa edessä olevan "todella vaikeita viikkoja", joiden lukumäärästä ei ole varmuutta.

– Tämän ajan jatkamme raivokkaalta hyökkääjältä puolustautumista enimmäkseen omillamme.

Hän toteaa myös, että Ukrainan tavoitteena on "palauttaa suvereniteettimme ja alueellinen koskemattomuutemme kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisällä".

Reznikovin mukaan uusien sanktioiden myötä Venäjän kansainvälinen asema on kehittymässä jatkuvasti huonommaksi. Hän mainitsee tästä esimerkkinä myös Suomen ja Ruotsin Nato-prosessin.

– Kaikki tämä tuli mahdolliseksi Ukrainan kansan rohkeuden, omistautumisen ja suuren uhrauksen ansiosta.

Ukrainan päämääränä on aseistaa yhteensä miljoona ihmistä. Maan varustautumisen ansiosta sodassa on Reznikovin mukaan tapahtumassa "strateginen läpimurto" Ukrainan eduksi. Hänen mukaansa kuluu kuitenkin aikaa ennen kuin avustuksina saatu raskas aseistus kääntää sodan kulun.

– Pitkällä aikavälillä tämä kehitys tekee Venäjän tappiosta väistämättömän, Reznikov väittää.

Mainos: Etelä-Saimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka