Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhannet saattoivat Länsirannalla kuollutta al-Jazeeran toimittajaa tämän viimeisellä matkalla

Tuhannet ihmiset osallistuivat al-Jazeeran kuuluisan naistoimittajan Shireen Abu Aklehin hautajaisiin perjantaina Jerusalemin Vanhassa kaupungissa. Abu Akleh kuoli keskiviikkona Jeninissä Länsirannalla, kun israelilaissotilaat tekivät ratsian paikalle, minkä jälkeen palestiinalaisten ja israelilaisten välille syntyi tulitaistelu.

Palestiinalaisten mukaan sotilaat ampuivat 51-vuotiaan toimittajan tahallaan. Israel on kiistänyt tämän ja ehdottanut palestiinalaisten ja israelilaisten yhteistä tutkimusta toimittajan kuolemasta, mihin palestiinalaiset eivät ole suostuneet.

Israelin poliisi teki hautajaisiin ratsian takavarikoidakseen hautajaisvierailta Palestiinan liput, jotka se on kieltänyt kaupungissa. Televisiokuvissa näkyy, miten Abu Aklehin arkku lähes putoaa maahan kantajilta poliisien riuhtoessa lippuja.

– Hänen äänensä kuului joka kotiin, ja hänen menettämisensä haavoitti sydämiämme, kiteytti hautajaisiin tullut Hadil Hamdan.