Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pörssirytinä jatkuu Euroopan markkinoilla – Aramco ohitti Applen maailman arvokkaimpana yhtiönä

Pörssien laskusuunta on jatkunut Aasian markkinoiden jälkeen Euroopassa, kun tieto Yhdysvaltojen edelleen hyvin korkeista inflaatioluvuista painoi markkinoiden tunnelmia.

Kuluttajahinnat nousivat Yhdysvalloissa 8,3 prosentin tahtia huhtikuussa, mikä herätti pelkoa uusista ohjauskoron nostoista.

Teknologiapainotteinen Nasdaq painui Yhdysvalloissa eilen 3,2 prosenttia, ja samassa rytäkässä teknologiajätti Apple menetti asemansa maailman arvokkaimpana yhtiönä. Kärkeen nousi Saudi-Arabian öljyjätti Aramco. Teknologia-alan jättiyhtiöt ovat olleet tämän vuoden puolella kovassa pudotuksessa.

Suunta oli selvästi alaspäin tänään myös Tokiossa, Hongkongissa ja Shanghaissa. Laskusuuntaus on jatkunut myös Euroopassa, jossa Helsingin yleisindeksi oli alkuiltapäivällä jälkeen liki kahden prosentin laskussa. Venäjältä vetäytymistä valmisteleva Fortum painui nousualoituksen jälkeen tukevaan 3,3 prosentin laskuun. Teräsyhtiö Outokumpu painui 4,9 prosenttia ja Nokia 3 prosenttia.

Lontoossa FTSE 100 -indeksi vaipui 2,5 prosentin tahtia, Frankfurtin DAX putosi 2,3 prosenttia ja Pariisin CAC 40 oli 2,6 prosenttia miinuksella.

Pörssirytinä on näkynyt myös kryptovaluutoissa, jotka ovat laskeneet laajalla rintamalla. Bitcoin on heikentynyt reiluun 27 000 dollariin, kun sillä vielä marraskuussa käytiin kauppaa kaikkien aikojen ennätyshintaan, yli 69 000 dollarissa.