Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Floridassa viime kesänä romahtaneen tornitalon uhreille 997 miljoonan dollarin korvaussopu

Yhdysvaltojen Floridassa viime kesänä sortuneen asuintalon uhrien omaiset saavat vähintään 997 miljoonan dollarin korvaukset turmasta. Uhreja ja perheitä edustavan asianajajan mukaan summa voi kohota vielä noin sadalla miljoonalla dollarilla.

Omaisten nostamassa ryhmäkanteessa oli useita vastaajia, joilta omaiset hakivat korvauksia oikeusteitse. Vastaajien joukossa olivat muun muassa romahtaneen talon viereisen talon rakennuttajat.

Turma tapahtui Miami Beachin lähellä kesäkuun lopulla, kun osa 12-kerroksisesta asuinrakennuksesta sortui yllättäen aamuyöllä. Kaikkiaan 98 ihmistä kuoli turmassa ja vain yksi romahdushetkellä tornissa olleista pelastui.

Virallista raporttia onnettomuuden syistä ei ole vielä julkaistu, mutta alustavien arvioiden mukaan osa tornitalon rakenteista olisi rappeutunut. Miami Beachin lähellä Surfsiden kaupungissa sijaitseva kerrostalo oli rakennettu vuonna 1981.