Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme kuoli ja neljä haavoittui terrori-iskussa Israelin Eladissa

Kolme ihmistä kuoli ja neljä haavoittui terrori-iskussa Israelin Eladissa. Poliisi ja turvallisuusjoukot etsivät nyt helikoptereiden ja lennokkien avustamina yhtä tai kahta terroristiksi kuvailtua hyökkääjää.

Israelin puolustusministerin Benny Gantzin mukaan epäiltyjen mahdollinen kulku miehitetylle Länsirannalle aiotaan estää. Tämä viittaa siihen, että hyökkääjien epäillään olevan palestiinalaisia.

Israelilaismedioiden mukaan hyökkääjillä oli käytössään veitsiä tai kirves. Osa mediatiedoista kuitenkin kertoi, että hyökkääjät olisivat käyttäneet ampuma-aseita.

Torstaina Israelissa vietettiin maan itsenäisyyspäivää, Jom ha’astsma’utia.

– Me saamme terroristit käsiimme ja varmistamme, että he maksavat teostaan, Israelin pääministeri Naftali Bennet sanoi tiedotteessa.

Valtaosa Eladin asukkaista kuuluu ultra-ortodoksiseen juutalaisyhteisöön

Lähellä Tel Avivia sijaitsevan Eladin kaupungin 50 000 asukkaasta valtaosa kuuluu ultra-ortodoksiseen juutalaiseen yhteisöön, joka tunnetaan nimellä haredim. Edellinen isku haredi-enemmistöiseen kaupunkiin tapahtui maaliskuussa.

Maaliskuun 22. päivän jälkeen Israelissa on kuollut eri iskuissa yhteensä 18 ihmistä. Saman ajanjakson aikana Israelin turvallisuusjoukkojen operaatioissa tai iskujen yhteydessä Länsirannalla on kuollut 27 palestiinalaista ja kolme Israelin arabia.

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas tuomitsi Eladissa tapahtuneen israelilaissiviilien surmaamisen varoittaen, että se voi johtaa väkivallan kierteeseen.

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas puolestaan ylisti iskua, mutta ei ottanut sitä nimiinsä.