Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valko-Venäjä ottamassa kuolemanrangaistuksen käyttöön terroristeille

Valko-Venäjän parlamentin alahuone on päättänyt, että terrorismin yrityksestä voitaisiin jatkossa rangaista kuolemanrangaistuksella. Asiasta kertoo Guardian-lehti. Rikoslain uudistus vaatii vielä parlamentin ylähuoneen ja Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan tuen ennen kuin laki tulee voimaan.

Lakiuudistuksen taustalla on aktivistien yritykset sabotoida rautatieverkostoa, jotta venäläisten sotajoukkojen kuljettaminen Ukrainaan vaikeutuisi.

– Tuhoavat voimat jatkavat ääriterroristista toimintaa yrittämällä horjuttaa Valko-Venäjää provosoimalla sisäistä epävakautta ja konflikteja, alahuoneen puheenjohtaja Vladimir Andreychenko perusteli päätöstä.

– Rautatieverkostoa, joka on strategisesti tärkeä kohde, yritetään vaurioittaa. Terroristien toiminnalle ei voi olla minkäänlaista oikeutusta, hän jatkoi.

Venäjä hyödynsi läheistä liittolaistaan Valko-Venäjää valmistellessaan hyökkäystään Kiovaan sotatoimien alkuvaiheessa. Valkovenäläisten rautatietyöläisten, hakkereiden ja toisinajattelijoiden verkosto häiritsi Venäjän sotavoimien kuljetuksia. Hidastukset antoivat Ukrainalle lisää aikaa valmistautua Venäjän hyökkäykseen.