Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahden törkeistä huumausainerikoksista tuomitun rangaistus lieveni hovissa

Helsingin hovioikeus alensi kahden törkeistä huumausainerikoksista tuomitun miehen tuomioita.

Miehet olivat muun muassa pitäneet hallussaan amfetamiinia ja Subutex-tabletteja. Tuomiot liittyivät laajaan huumausainerikosvyyhteen, jossa tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa aikanaan yhteensä yli 10 ihmistä eri pituisiin rangaistuksiin.

Miehistä 68-vuotias oli tuomittu käräjäoikeudessa viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Käräjistä poiketen hovioikeus katsoi, että miehen syyllisyydestä jäi toisen törkeän huumausainerikoksen ja Subutex-tablettien hallussapidon osalta varteenotettava epäily. Hovi hylkäsi syytteen ja tuomitsi Matti Tapio Valdemar Sauson neljän vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistukseen.

54-vuotias mies oli tuomittu käräjäoikeudessa kuuden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta suuren amfetamiini- ja Subutex-määrän hallussapidosta. Käräjistä poiketen hovioikeus katsoi hänen kohdallaan, että syyte lähes 300 Subutex-tabletin hallussapidosta jäi näyttämättä. Hovi tuomitsi Simo Arvi Eerik Määtän viiden vuoden vankeusrangaistukseen amfetamiinin hallussapidosta.

Hovioikeus antoi tuomionsa tiistaina.