Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satelliittikuvissa epäillään näkyvän joukkohautoja Mariupolin lähistöllä, arvioiden mukaan haudoissa jopa 9 000 siviilin ruumiit

Ukrainassa Mariupolin läheltä Manhushista otetuissa satelliittikuvissa näkyy rivimuodostelmia, joita epäillään joukkohaudoiksi. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Kuvat ottaneen yhdysvaltalaisen satelliittiyhtiö Maxarin mukaan hautojen määrä on lisääntynyt paikalla maaliskuun puolestavälistä lähtien. BBC ei ole pystynyt vahvistamaan kuvia.

Mariupolin kaupunginvaltuusto on arvioinut Telegram-viestipalvelussa, että Manhushin joukkohaudoissa voi olla jopa 3 000–9 000 siviilin ruumiit, kertoo Ukrainan uutistoimisto Ukrinform. Kaupunginvaltuusto kertoo arvionsa perustuvan vertailuun Butshasta julkaistujen satelliittikuvien ja sieltä löydettyjen joukkohautojen uhrimäärien välillä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on aiemmin arvioinut, että Mariupolissa on todennäköisesti kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Satamakaupungin kaatumisen on arvioitu olevan enää päivien kysymys. Kaupunkia viikkokausia puolustaneet sotilaat kertoivat keskiviikkona olevansa menettämässä kaupungin.

Zelenskyin mukaan Venäjä kieltäytyi Ukrainan ehdottamasta "pääsiäisrauhasta"

Ukrainan presidentti Zelenskyi sanoi torstai-iltana julkaistussa puheessaan, että Venäjä olisi kieltäytynyt Ukrainan ehdottamasta tulitauosta pääsiäisen ajaksi.

– Tämä osoittaa hyvin, miten sen valtion johtajat suhtautuvat kristilliseen uskoon ja yhteen sen tärkeimmistä juhlapyhistä, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi varoitti myös kansalaisia Zaporizhzhjan ja Hersonin alueilla jakamasta tietojaan venäläismiehittäjille. Presidentti uskoo Venäjän yrittävän järjestää epärehellistä kansanäänestystä alueilla, jotta ne voitaisiin liittää Venäjään.

– Jos joku haluaa uuden alueen liittämistä Venäjään, se johtaa vain kovempiin sanktioihin Venäjää kohtaan, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi arvelee Venäjän aikovan myös aloittaa liikekannallepanoa miehittämillään Ukrainan alueilla.