Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Uponneella Moskvalla palvelleen varusmiehen isä etsii tietoa pojastaan sosiaalisesta mediasta – "Miksi upseerit elävät mutta poikani on kuollut?"

Uponneella Moskva-aluksella palvelleen venäläisvarusmiehen isä etsii tietoa poikansa kohtalosta sosiaalisen median avulla, kertoo CNN.

Dimitri Shkrebets kirjoitti venäläiseen sosiaalisen median palvelu VKontakteen poikansa Igorin palvelleen aluksella kokkina ja olleen sen mukana uppoamisen aikaan.

– Huhtikuun 13. ja 14. päivän välisenä yönä tapahtui tragedia, josta emme ole kuulleet vielä totuutta. Virallisen tiedon mukaan laivalla syttyi tulipalo ja ammusvarasto räjähti, Shkrebets kirjoittaa.

– Raportoitiin, että koko miehistö evakuoitiin. Se on vale! Törkeä ja kyyninen vale, hän jatkaa.

Hän kertoo, että hänen poikaansa ei oltu kirjattu kuolleiden tai haavoittuneiden joukkoon ja oli sen sijaan kadonneiden listalla.

– Yritettyäni saada selkeämpää tietoa tapauksesta, aluksen päällikkö ja hänen lähin alaisensa lopettivat yhteydenpidon. Kysyin heiltä, miksi te upseerit olette elossa, mutta varusmiehenä palvellut poikani on kuollut?

Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaiva ohjusristeilijä Moskva upposi viime viikolla sen jälkeen kun laivalla oli tapahtunut räjähdys. Ukrainalaisten mukaan he iskivät alukseen merimaaliohjuksilla. Venäjän viranomaiset tunnustivat aluksen uponneen, mutta väittivät sen johtuneen tulipalosta.