Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkonen: Puolustusliittoa Ruotsin kanssa ei ole valmistelussa –  yhteistyötä syvennetään muilla keinolla

Puhutun kaltaista puolustusliittoa Ruotsin kanssa ei ole valmisteilla, sanoo puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Sen sijaan yhteistyötä on Kaikkosen mukaan tarkoitus syventää muilla keinoilla.

Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi Hufvudstadsbladetille, että Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona maiden Nato-jäsenyydelle. Tuomiojan mukaan Hultqvist oli keskustellut ehdotuksesta myös Kaikkosen kanssa.

Kaikkonen kommentoi asiaa medialle keskustan puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoo ruotsalaislehti Svenska Dagbladetille ja Expressenille, että ehdotus suomalais-ruotsalaisesta puolustusliitosta ei ole ollut pöydällä keskusteluissa muiden ruotsalaisten puolueiden kanssa.

Hän myös totesi lehdille, ettei kommentoi "luottamuksellisia keskusteluja". Suomessa Hultqvistin kommenteista kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) kertoi aiemmin Hufvudstadsbladetille, että Hultqvist olisi ehdottanut suomalais-ruotsalaista puolustusliittoa vaihtoehtona maiden Nato-jäsenyydelle.

Tuomiojan mukaan ehdotus nousi esiin sotilasliitto Naton noustua vahvaksi vaihtoehdoksi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Silloin on herännyt kiinnostusta myös vaihtoehtoisia etenemistapoja kohtaan, Tuomioja sanoo HBL:lle.

Tuomioja sanoo, että suomalais-ruotsalaisen puolustusliiton ei tarvitsisi olla ikuinen vaihtoehto, vaan se voisi olla ratkaisu muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

Kansanedustaja toivoo Suomen harkitsevan asiaa, mutta pelkää hallituksen tehneen jo päätöksensä Nato-jäsenyydestä.

.