Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OAJ, JHL ja Jyty antoivat yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Ammattiliitto Jyty ovat jättäneet yksityistä opetusalaa koskevan lakkovaroituksen.

Lakkovaroitus koskee 15:tä pääkaupunkiseudulla toimivaa yksityistä peruskoulua tai lukiota. Lakko pidettäisiin samaan aikaan kuin pääkaupunkiseutua uhkaava laajempi opettajien lakko. Yksityisen opetusalan työehtosopimusten piirissä on yli 20 000 palkansaajaa.

Neuvotteluosapuolet ovat keskustelleet työehtosopimuksesta jo muutaman kuukauden ajan. Yksi suurimmista näkemyseroista koskee OAJ:n mukaan elokuussa voimaan tulevaa perhevapaauudistusta. Työnantajat haluavat OAJ:n mukaan heikennyksiä palvelusuhteen ehtoihin.

– On todella kummallista, että vuodesta toiseen joudutaan työnantajan kanssa vääntämään opettajien palkoista, että saataisiin edes sama kuin muut palkansaajat, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo järjestön tiedotteessa.