Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulostushäiriö Kelassa – kymmenille tuhansille ihmisille on lähtenyt puutteellisia liitteitä päätöksien mukana

Kansaneläkelaitos Kela kertoo lähettäneensä kymmenille tuhansille asiakkaille puutteellisia liitteitä päätöksien ja kirjeiden mukana. Kelan tiedotteen mukaan ongelma on johtunut tulostushäiriöstä. Häiriön vuoksi liitteiden kaikki parilliset sivut ovat tulostuneet tyhjinä.

Liite voi olla esimerkiksi kirjeen mukana lähetetty hakemuslomake, Kela selventää.

Ongelma koskee maaliskuun 21. päivästä lähtien postitettuja Kelan kirjeitä ja päätöksiä. Toimeentulotuen kirjeitä ja päätöksiä ongelma ei kuitenkaan ole koskenut, Kela kertoo.

Kela sanoo ryhtyneensä selvittämään, mitä seurauksia ongelmasta on aiheutunut.

Ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta

Kelan mukaan asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään, jos he ovat lähettäneet Kelaan puutteellisesti tulostetun lomakkeen. Kelan työntekijät pyytävät asiakkailta tarvittaessa lisätietoja, tiedotteessa todetaan.

Kela kehottaa asiakkaita myös tarkistamaan Omakela-palvelusta, voiko asiakas hoitaa asiansa sähköisesti paperisen lomakkeen lähettämisen sijaan. Jos asiakas ei voi hoitaa hakemusasiaansa sähköisesti, Kela neuvoo tulostamaan paperisen lomakkeen Kelan verkkosivuilta ja postittamaan sen.

Kela muistuttaa, että paperisia lomakkeita saa myös kaikista Kelan asiointipisteistä. Lisäksi Kelan asiakaspalvelusta voidaan asiakkaan pyynnöstä postittaa hänelle paperinen hakemuslomake.