Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump haluaa Putinilta Biden-paljastuksia Ukrainan sodasta huolimatta

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump vaati tiistaina julkaistussa haastattelussa Vladimir Putinia julkistamaan kaiken käytettävissään olevan vahingollisen informaation nykyisen presidentin Joe Bidenin perheestä, kertoo CNN.

Trump-myönteisen JustTheNews-uutissivuston haastattelussa Trump esitti vahvistamattoman väitteen Hunter Bidenin liiketoimista Venäjällä ja pyysi Putinia julkistamaan tietonsa niistä. Tällaisen materiaalin olemassaolosta ei ole tietoa sen enempää kuin siitäkään, olisiko sellaista Kremlin saavutettavissa.

– Uskon, että Putin tietää vastauksen, ja minusta hänen pitäisi julkaista se. Meidän pitäisi saada kuulla vastaus, Trump sanoi viitaten Hunter Bidenin mahdollisiin Venäjä-yhteyksiin.

Hunter Biden sai isänsä varapresidenttikaudella sievoiset tulot konsulttitehtävistään maailmalla, kuten Ukrainassa ja Kiinassa, ja nämä yhteydet ja niihin liittyvät mahdolliset talousrikokset ovat tutkinnan alla. Trumpin väitteille, että Bidenit olisivat sekaantuneet korruptioon tai vaikuttaneet Yhdysvaltain politiikkaan saadakseen henkilökohtaista hyötyä, ei kuitenkaan ole todisteita. Myös Hunter Biden on kieltänyt syyllistyneensä laittomuuksiin.

Trumpin vuoden 2016 vaalikampanja sen sijaan hyötyi Venäjän sekaantumisesta vaaleihin Hillary Clintonia vastaan. Kampanjassa hyödynnettiin demokraattien sähköposteja, joita oli hakkeroitu ja vuodettu Venäjän sotilashallinnolle. Trumpin sisäpiiriläiset myös tapasivat kampanjan aikana venäläisagentin, joka lupasi tarjota kampanjan käyttöön Clintonia koskevaa lokaa.

Vuonna 2019 Trump painosti Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyä aloittamaan perusteettoman korruptiotutkinnan Joe Bidenistä ja jäädytti lähes 400 miljoonan dollarin arvosta Yhdysvaltain sotilastukea. Tapaus johti Trumpin ensimmäiseen virkarikossyytteeseen.

Vuoden 2020 kampanjassa Trumpin tärkeimmät liittolaiset tekivät yhteistyötä tunnetun venäläisvakoojan kanssa levittääkseen disinformaatiota Bidenista ja tämän perheestä. Osa näistä väitteistä oli samoja, jotka Trump mainitsi tiistaisessa haastattelussa.