Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies yritti ampua järjestyksenvalvojaa Sörnäisten metroasemalla Helsingissä, väärin ladattu ase ei lauennut – tuomittiin tapon yrityksestä viiden vuoden vankeuteen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 27-vuotiaan miehen tiistaina viiden vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa tapon yrityksestä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan kahdelle uhrille yhteensä yli 5 000 euroa korvauksia.

Asiassa oli kyse tapahtumista Sörnäisten metroasemalla uudenvuodenpäivänä, kun järjestyksenvalvojat pyrkivät rauhoittamaan metroasemalla puhjennutta riitaa.

Oikeuden mukaan syytetty osoitti järjestyksenvalvojaa aseella ylävartalon alueelle ja yritti siten tappaa järjestyksenvalvojan. Oikeus katsoi, että henkirikos jäi toteutumatta vain sen vuoksi, että väärin ladattu ase ei lauennut.

– Ase on ollut varmistamaton ja aseen toimimattomuus on johtunut siitä, että patruuna oli laitettu lippaaseen väärinpäin eikä patruuna ollut mennyt lataamisesta huolimatta lippaasta patruunapesään, kirjoittaa oikeus tuomiossaan.

Oikeuden mukaan miehen täytyi ymmärtää yleisen elämänkokemuksen perusteella, että uhrin kuolema on varsin todennäköinen lähietäisyydeltä ylävartaloon ampumisen seuraus.

Oikeuden mukaan Matieb Matiebin toiminta osoitti hänessä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, minkä lisäksi hänet on aiemmin tuomittu lukuisia kertoja erilaisista väkivaltarikoksista. Tämän perusteella oikeus katsoi oikeutetuksi soveltaa tuomion koventamisperustetta niin, että Matieb tuomittiin neljän vuoden sijasta viiden vuoden vankeusrangaistukseen.