Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toistaiseksi viimeiset Allegro-junat liki täynnä kumpaankin suuntaan

Helsingin ja Pietarin välillä vielä kulkevat, toistaiseksi viimeiset Allegro-junat ovat jo lähes loppuunmyytyjä, kerrotaan STT:lle VR:n viestinnästä.

Lauantain kahdessa junassa Helsingistä Pietariin on ollut vielä jonkin verran tilaa. Sen sijaan Pietarista Helsinkiin lauantaina ja sunnuntaina tulevat kaksi junaa ovat jo lähes loppuunmyytyjä. Myös sunnuntaina Helsingistä Pietariin matkaavaan ainoaan junaan on jäljellä enää yksittäisiä lippuja.

VR:n viestinnän mukaan Pietarista Helsinkiin tulevat junat olivat loppuunmyytyjä pari viikkoa helmikuun lopusta alkaen. Viimeisten kahden viikon aikana matkamäärä vakiintui kuitenkin matalammalle tasolle.

VR keskeyttää Allegro-junan liikenteen maanantaista alkaen.

– Tähän saakka olemme jatkaneet Allegron liikennöintiä viranomaisohjeiden mukaisesti, ja tarkoituksena on ollut turvata suomalaisille pääsy Suomeen. Näiden viikkojen aikana henkilöt, jotka ovat halunneet lähteä Venäjältä, ovat ehtineet poistua maasta, sanoi VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa perjantaina.

– Nyt Allegron liikennöintiä ei ole enää pakotteiden myötä valtion omistajaohjauksen ilmoituksen mukaan tarkoituksenmukaista jatkaa, joten keskeytämme liikenteen toistaiseksi.