Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Foo Fighters -rumpali Taylor Hawkins kuoli vain 50-vuotiaana

Moninkertaisesti palkitun, maailman suurimpiin kuuluvan rockyhtye Foo Fightersin rumpali Taylor Hawkins on kuollut vain 50-vuotiaana. Yhtye kertoi asiasta sosiaalisen median tileillään varhain lauantaina Suomen aikaa.

Vuodesta 1997 Foo Fightersissa soittanut Hawkins tunnettiin erityisesti karismastaan lavalla ja soittotyylistään, johon hän oli kertonut saaneensa vaikutteita Phil Collinsin ja Queenin Roger Taylorin kaltaisilta legendoilta.

Yhtye ei lausunnossaan kommentoi Hawkinsin kuolinsyytä ja pyytää, että tämän vaimon ja lasten yksityisyyttä kohdellaan "äärimmäisellä kunnioituksella tänä käsittämättömän vaikeana aikana". Yhtye sanoo Hawkinsin "musikaalisen hengen ja tarttuvan naurun" elävän heissä ikuisesti.

Foo Fightersin oli määrä esiintyä perjantain ja lauantain välisenä yönä paikallista aikaa Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa Estereo Picnic -festivaalilla. Festivaali tiedotti yhtyeen peruneen esiintymisensä.

Lähde Kolumbian syyttäjän toimistosta kertoi uutistoimisto AFP:lle, että Hawkinsin ruumis oli löytynyt bogotalaisesta hotellista.

Kaksonen, toteemieläin tai paras kaveri

Ennen Foo Fightersiin liittymistään Hawkins soitti rumpuja kanadalaisartisti Alanis Morissetten kiertueilla. Foo Fightersiin hänet otti yhtyeen nokkamies Dave Grohl, joka tunnettiin ennen grungeyhtye Nirvanan rumpalina. Nirvanan tarina päättyi solisti Kurt Cobainin kuolemaan.

Grohl kuvaili viime vuonna 95.5 KLOS -radiokanavalla ensitapaamistaan Hawkinsin kanssa.

– Olin että "vau, olet joko kaksoseni tai voimaeläimeni tai paras kaverini!". Heti ensimmäisten kymmenen sekunnin aikana, kun tapasin hänet, hän kertoi.

Uutinen Hawkinsin kuolemasta keräsi osanottoja ympäri maailman. Esimerkiksi Black Sabbathin Ozzy Osbourne kutsui Hawkinsia "hienoksi ihmiseksi ja mahtavaksi muusikoksi". Rage Against the Machinen Tom Morello puolestaan ylisti Hawkinsin "pysäyttämätöntä rockvoimaa".

Foo Fightersin suunnittelema 25-vuotisjuhlakiertue peruuntui pandemian vuoksi vuodelta 2020, mutta viime vuonna yhtye juhlisti 26-vuotista taivaltaan kiertueella. Aiemmin tänä vuonna ensi-iltansa sai Studio 666 -kauhuelokuva.