Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super asettavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super asettavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kuntasektorille. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tänään iltapäivällä ja päättyy ensi viikon torstaina.

Järjestöt perustelevat toimia sillä, että työehtosopimusneuvottelut eivät ole edistyneet odotetulla tavalla valtakunnansovittelijan johdollakaan.

Tehy ja Super vaativat sote-henkilöstön palkkojen nostamista viiden vuoden aikana vuosittain 3,6 prosenttia tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi. Järjestöt laskevat, että ohjelma maksaisi vuodessa noin 300 miljoonaa, josta osa palautuisi verotuloina.

Työnantajapuoli pitää hoitajajärjestöjen vaatimuksia aivan liian kalliina julkiselle sektorille.

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti.

Tehy ja Super antoivat maaliskuun puolivälissä lakkovaroituksen, jossa on mukana 40 000 hoitajaa 13 sairaanhoitopiirissä. Kahden viikon lakon on määrä alkaa 1. huhtikuuta, ellei sopimusta työehdoista synny.

Jo aiemmin hoitajajärjestöt jättivät lakkovaroituksen, joka koski kuutta sairaanhoitopiiriä ja osaa niitä lähellä olevista yhtiöistä ja osuuskunnista. Työ- ja elinkeinoministeriö on kuitenkin siirtänyt tätä lakkoa kahdella viikolla.