Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomioistuin kielsi Facebookin ja Instagramin toiminnan Venäjällä – turvallisuuspalvelu FSB:n edustajan mukaan emoyhtiö Meta on toiminut vastoin Venäjän ja sen asevoimien etuja

Venäjällä tuomioistuin on kieltänyt Facebookin ja Instagramin toiminnan Venäjällä ääriliikehdintään liittyvän sisällön perusteella. Sen sijaan emoyhtiö Metan Whatsapp-viestipalvelua ei voitu kieltää, koska se ei ole julkinen sovellusalusta.

Tuomioistuin sanoi yhtyneensä syyttäjien pyyntöön Facebookin ja Instagramin toiminnan kieltämisestä. Syyttäjät syyttivät sosiaalisen median alustoja "ekstremistisestä toiminnasta".

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n edustaja syytti maanantaina oikeuskäsittelyssä emoyhtiö Metaa siitä, että se toimii vastoin Moskovan etuja Ukrainan konfliktissa.

– Meta-organisaation toimet on kohdistettu vastoin Venäjää ja sen asevoimia, FSB:n edustaja Igor Kovalevsky kertoi tuomioistuimelle venäläisten uutistoimistojen mukaan.

Aiemmin venäläiset viranomaiset olivat syyttäneet Metaa siitä, että se on suvainnut "russofobiaa" Ukrainan konfliktin aikana.

Meta ilmoitti maaliskuussa, että se sallii alustallaan väliaikaisesti yleisiä Venäjän hyökkäyksen vastaisia ilmauksia mutta ei konkreettisia, ihmisiin kohdistuneita uhkauksia.

Instagram ja Facebook rajoitettu jo aiemmi n

Venäjä on rajoittanut sosiaalisiin medioihin pääsyä maassa siitä lähtien, kun maa aloitti hyökkäyksensä Ukrainaan helmikuun lopussa. Viranomaiset ovat estäneet muun muassa Twitterin käytön.

Facebookin ja Instagram-palveluiden käyttöä on myös rajoitettu maaliskuussa Venäjällä. Instagramia ei ole pystynyt käyttämään maaliskuun 14. päivän jälkeen. Noin 144 miljoonan asukkaan Venäjällä on uutiskanava CNN:n mukaan ollut noin 80 miljoonaa Instagram-käyttäjää.

--------

Juttua on korjattu klo 22.19: Venäläinen tuomioistuin on kieltänyt Facebookin ja Instagramin toiminnan maassa ääriliikehdintään liittyvän sisällön perusteella. Facebookia ja Instagramia ei siis määritelty äärijärjestöiksi.