Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hän on parin metrin päässä, minun täytyy päästä syvemmälle!" The Guardianin videolla näkyy, kuinka Vladislav pelastetaan pommitetun rakennuksen raunioista

– Minun täytyy mennä syvemmälle tältä puolelta. Käytin taskulamppuani ja hän näki minut. Hän on puolentoista tai kahden metrin päässä, sanoo pelastustyöntekijä brittiläisen The Guadianin julkaisemalla videolla.

Lauantaina 19. maaliskuuta julkaistulla videolla näkyy, kuinka ukrainalaiset pelastustyöntekijät kaivavat raunioihin hautautunutta miestä. Videon saatesanoissa kerrotaan, että video on kuvattu Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Harkovassa, missä monikerroksinen opetusrakennus joutui Venäjän pommittamaksi perjantaina.

Pelastustyöntekijä sanoo videolla, että edessä on paljon terästä ja huonekaluja.

– Mutta älkää huoliko, me teemme töitä, hän lupaa.

Kaivamisen jälkeen pelastustyöntekijät saavat pelastettua raunioihin hautautuneen miehen.

Vladislav-niminen mies on yliopiston työntekijä, joka kävelee raunioista lopulta omin jaloin. Pelastustyöntekijät vievät hänet ambulanssiin.

Hän oli rakennuksessa, kun Venäjän ohjusisku osui siihen perjantaina.

– Ensimmäinen isku tapahtui jossain ylempänä. Toinen isku tuli meidän yläpuolellemme. Minä kaaduin ja peitin pääni, Vladislav kertoo.

Hän sanoo olleensa onnekas, että kaatunut seinä ei murskannut häntä.

The Guardian uutisoi Ukrainan viranomaisten kertoneen, että yksi ihminen kuoli ja useat loukkaantuivat Venäjän iskettyä opetusrakennukseen Harkovassa perjantaina.

Voit katsoa koko videon tästä: