Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tass kertoo, mitä Lavrov tarkoittaa Ukrainan "denatsifikaatiolla"

Venäjän kansallinen uutistoimisto kertoo perjantaina, mitä maan ulkoministeri Sergei Lavrov tarkoittaa Ukrainan "denatsifikaatiolla". Tassin mukaan Lavrov on todennut venäläismediassa, että "tämä ei tarkoita vain natsi-ideologiaa ja käytäntöjä edistävien lakien tuhoamista, vaan venäjänkielisen väestön oikeuksia syrjivien lakien kumoamista".

Lavrov sanoo venäjänkielisten kokeneen syrjintää Ukrainassa. Ulkoministeri väittää, että "ukrainalaiset poliitikot kannattavat etnisten venäläisten karkottamista maasta" ja että "etnisten venäläisten identiteettiä, kieltä ja historiaa" diskriminoidaan Ukrainassa.

Venäjän Suomen suurlähetystö pyysi tällä viikolla Twitterissä, että Suomessa mahdollista syrjintää kokevat venäläistaustaiset kertovat asiasta sähköpostitse. Venäjä on pyytänyt samaa esimerkiksi Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Ruotsissa.

Suomen pääministeri Sanna Marin on aiemmin sanonut, että Suomessa ei ole sijaa minkäänlaiselle syrjinnälle. Ulkoministeriö viesti tällä viikolla myös, että syrjinnälle ei ole sijaa ja Suomessa mahdollisista oikeusrikkomuksista tai niiden epäilyistä pitää ilmoittaa suomalaisviranomaisille.